Svinjetina sa bulgurom

12/10/2017
"Lagano pikantno, aromatično i toplo jelo koje je odlično za hladnije mesece"
Priprema15 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano173
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • bulgur - 1 1/2 šolje
  • maslac - 80 g
  • bujon - 3 šolje, od povrća
  • luk - 2 glavice crnog
  • ljute paprike - 2 komada
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • voda - 1 šolja
  • biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i meso na zalogaje. Ugrejte deo maslaca u dubokom tiganju na umerenoj vatri. Dinstajte luk oko 5 minuta. Dodajte meso. Pržite oko 8 minuta ili dok ne ostane na masti.

Dodajte paradajz pire, biber i 1 šolju vode. Ostavite meso da se kuva oko 40 minuta, ako je potrebno dodajte vode dok meso potpuno ne omekša.

U međuvremenu operite bulgur i ocedite.

Ugrejte preostali maslac i propržite sa iseckanim ljutim paprikama. Prelijte sa 3 šolje bujona i dodajte meso.

Prebacite jelo u pleh i pecite dok bulgur ne upije vodu ili oko 15-20 minuta. Jel servirajte posuto peršunom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar