Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa bulgurom

Svinjetina sa bulgurom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjetina sa bulgurom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Lagano pikantno, aromatično i toplo jelo koje je odlično za hladnije mesece"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • bulgur - 1 1/2 šolje
  • maslac - 80 g
  • bujon - 3 šolje, od povrća
  • luk - 2 glavice crnog
  • ljute paprike - 2 komada
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • voda - 1 šolja
  • biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i meso na zalogaje. Ugrejte deo maslaca u dubokom tiganju na umerenoj vatri. Dinstajte luk oko 5 minuta. Dodajte meso. Pržite oko 8 minuta ili dok ne ostane na masti.

Dodajte paradajz pire, biber i 1 šolju vode. Ostavite meso da se kuva oko 40 minuta, ako je potrebno dodajte vode dok meso potpuno ne omekša.

U međuvremenu operite bulgur i ocedite.

Ugrejte preostali maslac i propržite sa iseckanim ljutim paprikama. Prelijte sa 3 šolje bujona i dodajte meso.

Prebacite jelo u pleh i pecite dok bulgur ne upije vodu ili oko 15-20 minuta. Jel servirajte posuto peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: