Krem torta od keksa sa šumskim voćem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
13/10/2017
"Lepša slika od slike Van Goga i ukusnija od svake torte od keksa koju ste do sada probali "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano629
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte mleko u posudi za kuvanje. Prethodno odvojite 100 ml, gde ćete rastvoriti skrob. Dodajte smeđi šećer u mleko i sipajte rastvoreni skrob.

Mešajte neprestano žicom dok se ne zgusne krem. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi oko 5-6 minuta.

Dodajte mekani maslac, kondenzovano mleko i mutite mikseom dok se ne dobije mekan krem.

Obložite mali pleh folijom. Sipajte deo krema, poređajte keks, pospite suvo grožđe i šumsko voće, ponovo stavite krem i radite tako dok ne potrpšie sastojke.

Završite kremom. Ostavite tortu da se stegne.

Uz pomoć tanjira, okrenite tortu, ukrasite voćem, kokosovim brašnom i topingom. Servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar