Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Sveža torta sa šumskim voćem

Sveža torta sa šumskim voćem

Sveža torta sa šumskim voćem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Parče torte sa šumskim voćem je sve što nam je potrebno danas"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kisela pavlaka - 1 kg
  • želatin - 2 komada
  • zamrznuto voće - kupine, jagode, trešnje, borovnice
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • toping - od šumskog voća
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja i odvojte belanca od žumanaca. Dodajte šolju šećera u belanca i umutite u čvrst sneg.

Dodajte pola šolje šećera u žumanca i umutite i njih.

Pažljivo ujedinite smese od jaja i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Promešajte odozdo na gore smesu i sipajte je u posudu za pečenje sa prstenom koji se skida, na čije ste dno stavili papir za pečenje.

Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Ohladite koru i sklonite papir. Isecite koru horizontalno po sredini, da se dobiju dve.

Skuvajte sirup sa pola šolje šećera i šoljom vode. Kore prelijte sirupom.

Rastvorite želatin u hladnoj vodi da nabubri i rastopite ga ba vodenoj pari.

Dodajte ga u kiselu pavlaku zajedno sa šećerom u prahu i umutite mikserom dok se smesa ne homogenizuje.

Namažite kore kremom, stavite po sredini voće i toping i oblikujte tortu.

Odozgo završite ponovo voćem i topingom.

Ohladite tortu nekoliko sati pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: