Način pripreme
Promešajte kvasac sa šećerom u mlakoj vodi i ostavite ga da se aktivira. Sipajte ga u brašno, dodajte toplo sveže mleko, ulje, so i umesite srednje meko testo.
Loptu testa premažite uljem i ostavite je u posudi da naraste.
Gotovo testo podelite na manje loptice, veličine jabuke. U posudi promešajte izmrvljeni sir i vurdu i ako je potrebno posolite sa malo himalajske soli. Probajte i odredite količinu soli.
Masline naseckajte na komade, a prethodno ih očistite od koštica.
Svaku lopticu testa razvucite nauljenim rukama u alipsu. U jedan deo stavite nadev, preko njega nekoliko maslina i sve prekrijte drugim krajem testa. Krajeve pritisnite, kako bi dobili ivicu.
Zagrejte ulje dobro i pržite pogačice sa obe strane do zlatne boje.
Izvadite ih na papirni ubrus da upije masnoću.
Poslužite uz sveže povrće.
Veoma su ukusne u bilo koje doba dana!