Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slana torta sa makaronama

Slana torta sa makaronama

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Slana torta sa makaronama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Nešto kao pečene bolonjeze, ali sa netradicionalanim izgledom"

Potrebni sastojci

  • makarone - 1 pakovanje sa rupom (cilindrični)
  • maslac - 2 supene kašike
  • mleveno meso - 300 g
  • paradajz pire - 3 šolje
  • voda - za prelivanje
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • mocarela - 100 g
  • kačakvalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstamo mleveno meso sa paradajz pireom, solju i biberom i dodajemo izrendanu mocarelu.

Namažemo mali okrugao pleh sa polovinom maslaca, sipamo jedan red mlevenog mesa i poređamo nekuvane makarone vertikalno. To je malo teško. Ređanje treba da bude tako što poređamo do pola pleha po ivicama i nakon toga još nekoliko redova ka centru i malo po malo ceo pleh.

Kad završimo sa ređanjem makarona, dozgo rasporedimo preostali masalc i preostalo mleveno meso i prelivamo vodom, makarone treba da budu pokrivene vodom. Pokrivamo aluminijuskom folijom.

Stavljamo pleh u rernu i pečemo oko 30 minuta ili dok makarone ne omekšaju i budu gotove, i da skoro pa nema tečnosti u plehu (ako je potrebno, prilikom kuvanja dodajte još vode).

Izrendamo kačkavalj, pospemo makarone i vraćamo u rernu još malo, koliko da se zarumeni kačkavalj.

Ostavljamo tortu da se stegne oko 40 minuta i serviramo u komadima isečenim na trouglove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: