Način pripreme
Izdinstamo mleveno meso sa paradajz pireom, solju i biberom i dodajemo izrendanu mocarelu.
Namažemo mali okrugao pleh sa polovinom maslaca, sipamo jedan red mlevenog mesa i poređamo nekuvane makarone vertikalno. To je malo teško. Ređanje treba da bude tako što poređamo do pola pleha po ivicama i nakon toga još nekoliko redova ka centru i malo po malo ceo pleh.
Kad završimo sa ređanjem makarona, dozgo rasporedimo preostali masalc i preostalo mleveno meso i prelivamo vodom, makarone treba da budu pokrivene vodom. Pokrivamo aluminijuskom folijom.
Stavljamo pleh u rernu i pečemo oko 30 minuta ili dok makarone ne omekšaju i budu gotove, i da skoro pa nema tečnosti u plehu (ako je potrebno, prilikom kuvanja dodajte još vode).
Izrendamo kačkavalj, pospemo makarone i vraćamo u rernu još malo, koliko da se zarumeni kačkavalj.
Ostavljamo tortu da se stegne oko 40 minuta i serviramo u komadima isečenim na trouglove.