Čorba od povrća i sočiva

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
1954
2
14/10/2017
"Volimo gurmansku kuhinju, ali na trpezi uvek ima mesta i za ovu zdravu i ukusnu čorbu od povrća i sočiva "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 051
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena, fino iseckana
  • sočivo - 5 šolja, (500 g), zelena
  • paradajz - 1 komad, oljušten, seckan na krupno
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • bujon - 1 kocka, od povrća
  • voda - 1, 5 l
  • krompir - 2 komada, nasečen na kockice
  • šargarepa - 2 komada, nasečena na kockice
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk upržite oko 5 minuta. Dodajte sočivo i paradajz. Posolite i dodajte biber.

Dodajte kocku bujona i vodu. nakon 15 minuta dodajte krompir, šargarepu i kuvajte još 15 minuta.

Poslužite toplu čorbu uz hleb.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar