Način pripreme
Aktiviramo kvasac u malo mleka sa 1 supenom kašikom šećera i 1 supenom kašikom brašna. Umutimo jaja i dodajemo preostalo mleko i ulje.
Prosevamo brašno i sa ostalim sastojcima zamesimo elatično testo, koje ostavljamo da nadođe na toplom.
Nadošlo testo delimo na četiri ravna dela i razvučemo svako na lepu oblu koru.
Pripremimo glazuru, tako što je kuvamo na vatri i dodajemo maslac. Hladnom glazurom mažemo prvu koru, preko nje stavljamo drugu i tako tri kore, poslednju ne.
Sečemo na 8, a centar ostaje neisečen. Svako parče sečemo po sredini i provalačimo odozgo na gore. Može svaka da se zaobli dole ili svaka druga, da bi bilo interesantnije.
Ostavljamo pogaču da nadođe, nakon čega je mažemo umućenim jajetom. Posipamo šečerom i pečemo u ugrejanoj rerni na 160 stepeni.
Imajte u vidu da se ova pogača peče brže od ostalih.