Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Fokača»Fokača sa nanom i čeri paradajzom

Fokača sa nanom i čeri paradajzom

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
1032161636
Fokača sa nanom i čeri paradajzom
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 3
14/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ako počnete da jedete ovu fokaču, nećete prestati, dok je ne pojedete Stvarno je toliko ukusna"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • voda - 220 g
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • maslinovo ulje - 200 ml + 4 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica, za posipanje
  • nana - 4 supene kašike + još za posipanje
  • čeri paradajz - 5 - 6 komadа
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesi se testo, brašno se proseje u pleh, u njega se dodaju so i nana. Nana treba dobro da se smrvi, da ne ostaju grančice.

Promeša se kašikom da može nana dobro da se pomeša sa brašnom.

U čašu mlake vode se dodaje kvasac i šećer. Dobro se promeša i ostavlja da nadođe.

U brašnu se pravi udubljenje i sipa se 80 ml maslinvog ulja. Lagano se u porcijama dodaje i kvasac, meša se kašikom ili rukom, kako vam je lakše. Zamesi se meko testo koje se ne lepi.

U pleh se sipa oko 50 ml ulja i lepo se razmaže. Testo se ravija u plehu rukama i prstima.

Treba da bude ravnomerno raspoređeno. Stavljamo na oko 30 minuta da nadođe. Nakon toga se prstima prave rupice po celom testu.

Operemo i isečemo na kružiće čeri paradajz. Poređa se preko fokače. Fokača se posolo i pospe nanom, preliva se sa oko 3-4 supene kašike maslinovog ulja.

Ostavljamo 10-15 minuta da odstoji. Stavljamo u prethosno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pečemo 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: