Način pripreme
U dubokoj posudi pomešamo suve sastojke i lepo promešamo. Dodajemo vodu i zamesimo meko i vazdušasto testo. Za vreme mešenja dodajemo i maslinovo ulje.
Prebacujemo testo u posudu sa namazanim dnom i pokrivamo krpom. Ostavljamo da nadođe 1 sat na sobnoj temepraturi.
Prepolovimo paradajz. Prebacujemo testo u pleh, rasporedimo po celom dnu. Pokrivamo krpom i ostavljamo da stoji još 20 minuta.
Nakon toga poređamo paradajz i masline pritiskamo lagano.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Nakon što se ispeče pokvasimo malo fokaču vodom i pokrivamo krpom 10 minuta. Tako će omekšati. Neka vam je slatko.
Fokača sa maslinama i čeri paradajzom - Ukus Italije.
Prepoznatljiv ukus koji se ne razlikuje od drugih italijanskih izazova sa testom kao što su brusketi i domaća pica.