Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Fokača sa maslinama i čeri paradajzom

Fokača sa maslinama i čeri paradajzom

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Fokača sa maslinama i čeri paradajzom
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
1 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
31 min.
Porcije
6
"Fokača sa maslinama i čeri paradajzom - ukus Italije!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 5 g
  • so - 2 prstohvat
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • čeri paradajz - 50 g
  • masline - 50 g, bez koštica
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešamo suve sastojke i lepo promešamo. Dodajemo vodu i zamesimo meko i vazdušasto testo. Za vreme mešenja dodajemo i maslinovo ulje.

Prebacujemo testo u posudu sa namazanim dnom i pokrivamo krpom. Ostavljamo da nadođe 1 sat na sobnoj temepraturi.

Prepolovimo paradajz. Prebacujemo testo u pleh, rasporedimo po celom dnu. Pokrivamo krpom i ostavljamo da stoji još 20 minuta.

Nakon toga poređamo paradajz i masline pritiskamo lagano.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Nakon što se ispeče pokvasimo malo fokaču vodom i pokrivamo krpom 10 minuta. Tako će omekšati. Neka vam je slatko.

Fokača sa maslinama i čeri paradajzom - Ukus Italije.

Prepoznatljiv ukus koji se ne razlikuje od drugih italijanskih izazova sa testom kao što su brusketi i domaća pica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: