Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Fokača»Fokača sa mariniranim čeri paradajzom

Fokača sa mariniranim čeri paradajzom

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Početnik
121663
Fokača sa mariniranim čeri paradajzom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
23/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Topla fokača sa neodoljivom aromom i verni prijatelji - šta je više potrebno čoveku"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - pola pakovanja (Svež)
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • so - 1 kašičica
  • voda - 300 ml
  • za garniranje:
  • marinirani čeri paradajz - 150 g
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevate vodu i u njoj rastvarate kvasac, šećer i so. Prosejete brašno i pravite udubljenje u koju sipate smesu s kvascem. Mešate dobro i sipate maslinovo ulje, započinjete da mesite glatko testo.

Nakon toga stavljate testo u duboku posudu, pokrivate je pamučnom krpom i ostavljate na toplom da naraste sat vremena - treba da udvostruči svoj obim.

Kada je gotovo, razvijate ga i stavljate u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.

Marinirani čeri paradajz, koji ste ostavili da se ocede, ređate preko testa, pritiskajući ga blago palcem da se napravi krug i stavljate paradajz.

Ostavljate testo da naraste još 30 minuta. Pečete fokaču u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 180 stepeni. Gnječite čenove belog luka i dodajete maslinovo ulje.

Ispečenu fokaču mažete smesom od maslinovog ulja i belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: