Način pripreme
U odgovarajućoj posudi prosejemo brašno u koje dodajemo so. Kvasac pomešamo sa mlakim mlekom i šećerom.
Sipamo maslinovo ulje i kvasac u suve sastojke i zamesimo testo. Namažemo ga maslinovim uljem, pokrivamo posdu streč folijom i ostavljamo da nadođe na toplom 30 minuta. Za to vreme sitno iseckamo bosiljak, a paradajz na tanke kriške.
Testo ponovo zamesimo i delimo na 2 lopte. Jednu razvijamo rukama /u pravougaoni oblik/, posipamo sa 1/3 semeki i celom količinom bosiljka.
Pokrivamo drugim delom testa /istog oblika/ i uvijamo u rolat. Stavljamo ga u gotov kalup za hleb, prethodno obložen papirom za pečenje.
Premažemo četkicom maslinovim uljem, posipamo preostalim semenkama i odozgo poređamo kriške paradajza.
Pokrivamo kalup ostatkom papira na krajevima i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, dok se ne dobije zlatna i hrskava korica.
Aromatično maslinovo ulje pripremamo tako što u 500 ml flaše ulja dodajemo grančice svežeg origana i 2 čena belog luka.