Način pripreme
1. Ugrejte vodu i u njoj rastvorite šećer, kvasac i 2 supene kašike brašna. Pokrijte krpom i ostavite da se aktivira 7-8 minuta.
2. Iseckajte nožem semenke bundeve i orahe.
3. U dubokoj posudi prosejte brašno i napravite udubljenje, u koje sipate maslinovo ulje, sirće, so, sve orašaste plodove i semenke (odvojite malo za posipanje na kraju) i kvasac.
4. Zamesite testo koje se ne lepi i oblikujte loptu. Pospite sa malo brašna i stavite u namazan okrugao pleh, prečnika 22 cm i da se dobije tipičan okrugao italijanski hleb.
5. Pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da nadođe i da se udvostruči, oko sat i po.
6. Hleb pospite odvojenim semenkama, stavite u hladnu rernu i uključite na 180 stepeni donji grejač sa ventilatorom.
7. Pecite 35 minuta i probajte čačkalicom da li je pečen, ako izađe čista i suva, hleb je dobro pečen. Izvadite iz rerne, poprskajte vodom i namažite masalcem (da ne bi spale semenke sa površine, možete samo staviti komadić, on će se sam rastopiti od toplote).
8. Pokritje čistom krpom i sačekajte da se ohladi pre nego što budete jeli, ako uspete da se oduprete izazovnom mirisu.
Prijatno!