Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Fokača sa slaninom, lukom i maslinama

Fokača sa slaninom, lukom i maslinama

Fokača sa slaninom, lukom i maslinama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"Niti je pogača, niti je pica - nego aromatična fokača koju ćete pojesti sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 10 g, suvi
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • voda - 270 ml, mlaka
  • slanina - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • masline - 7 - 8 komada
  • aleva paprika - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Dodajte kvasac, so i maslinovo ulje. Dodajte po malo vode i zamesite meko testo. Ostavite da odstoji oko 20 minuta.

Razvucite tanku kour od testa. Široki pleh obložite papirom za pečenje. Namažite maslinovim uljem.

Razvucite koru. Namžite je maslinovim uljem i poređajte sitno iseckanu slaninu.

Dodajte izrendane kružiće luka i sitno iseckane masline.

Pospite alevom paprikom i pecite u ugrejanoj rerni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: