Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa dimljenim kačkavaljem i sirom

Kiflice sa dimljenim kačkavaljem i sirom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Kiflice sa dimljenim kačkavaljem i sirom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
3 / 4
16/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
70
"Ne znate šta su kiflice koje se tope u ustima, dok ne probate naše kiflice sa dimljenim kačkavaljem i sirom"

Potrebni sastojci

  • dimljeni kačkavalj - 200 g
  • sir - 200 b
  • maslac - 125 g
  • kiselo mleko - 300 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - 500 g
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Soda se stavlja u kiselo mleko. Sir i kačkavalj se izrendaju i pomešaju sa kiselim mlekom i sodom. Dodaje se maslac (rastopljen tečni maslac) i do.

Smesa se meša i dodaje se brašno. Zamesi se meko testo. Gotovo testo se deli na nekoliko delova. Svaki deo se razvije na tanak okrugao list.

Gotovi krugovi se seku na trouglove, odgovarajuće za kiflice. Trouglovi se mogu posuti začinima po ukusu - piskavicom, šarenom solju itd.

Uvijaju se u kiflice. Poređaju preko papira za pečenje u pleh. Namažu se umućenim jajetom i posipaju semenom maka, semenom susama ili kimom, po izboru.

Peku se u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: