Pita a la lazanja sa mlevenim mesom

24/12/2018
"Kada obožavate lazanju, ali ste zakleti ljubitelj pite, napravite kulinarski kompromis sa pitom a la lazanja "
Priprema35 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno95 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano164
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, tanke
  • mleveno meso - 500 g
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • luk - 1 mala glavica ili 1/2 mladog luka
  • začini - origano/bosiljak/majčina dušica
  • biber
  • so
  • masline - nekoliko bez koštica
  • kačkavalj - 150 g
  • jaja - 4 - 5 komada
  • mast - 2 - 3 supene kašike ulje ili maslinovo ulje
  • gazirana voda - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i masline pržimo u mašću. Dodajemo mleveno meso, pomešano sa malo vode i pržimo dok ne dobije zlatnu boju.

Sos pravimo na sledeći način, u prženo mleveno meso dodajemo paradajz pire, pomešano sa vodom i začinima po ukusu. Pržimo još 5-10 minuta.

U prethodno namazan pleh poređamo po tri kore, odozgo nadev i na taj način popunimo ceo pleh. Isečemo dobijenu koru na komade i prelivamo smesom od umućenih jaja i sode.

Pečemo u umerenoj rerni, pre nego što bude gotovo vadimo pitu i posipamo rendanim kačkavaljem. Pečemo oko 5 minuta.

Dobijena pita mnogo liči na lazanju bolonjeze, posebno ako ste dodali origano i bosiljak u sos.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar