Način pripreme
Paradajz, luk i majčina dušica se iseku. Luk se zaprži u polovini ulja. Dodaje se mleveno meso i takođe se zagreva. Dodaje se paradajz, paradajz pore. majčina dušica i 100 ml bujona i ostavlja se da vri 5 minuta. Začinjava se.
Brašno se zaprži minut u zagrejanom maslacu. Dodaje se 200 ml bujona i mleko. Vri 5 minuta. Dodaje se parmezan. Začinjava se biberom. Tvrdo skuvana jaja se seku na krugove. Tikvica isečena na krugove se zaprži u preostalom ulju.
Trećina bešamel sosa se sipa u posudu za pečenje. Odozgo se poređaju 3 lista za lazanju. Stavljaju se tikvice i jaja i preliva se trećinom sosa.
Stavljaju se tri nova lista. Preko njih se sipa mleveno meso i pokriva se sa tri posljednja lista.
Skroz odozgo preko lazanje može da se stavi nekoliko tanko isečenih lenti tikvice i da se prelije preostalim sosom.
Posipa se narendan sir gauda. Peče se na 200 stepeni 30-45 minuta.