Način pripreme
Prosejemo 2/3 šećera zajedno sa solju. U sredini oblikujemo udubljenje. Kvasac i šećer rastvaramo u svežem mleku, koje smo prethodno malo ugrejali. Poktivamo posudu krpom i osavljamo na toplom da se aktivira.
Kad se to desi, u udubljenje sipamo kvasac i jaja i zamesimo meko testo. Stavljamo testo u posudu posutu brašnom i ponovo ostavljamo da nadođe, dok se ne udvostruči. Rastopimo maslac na pari ili u mikrotalasnoj.
Podelimo dobijeno testo na 12 jednakih loptica. Svaku razvijemo oklagijom na koru srednje veličine, namažemo je obilno maslacem i pokrivamo drugom. Razvučemo što je moguće tanje. Uradimo isto sa svim lopticama testa i dobijamo ukupno 6 kora.
Svaku premažemo rastopljenim maslacem i preko nje rasporedimo kiselo mleko, jaja i mrvljeni sir. Uvijamo u rolat. Stavljamo ga zavijeno u oblik puža u namazn okrugao pleh.
Ponovite za sve kore. Odozgo premažemo dobijene rolate sa jajetom, pomešanim sa malo vode. Rasporedimo i preostali maslac, iseckan na kockice preko pite.
Nakon toga pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-50 minuta. Kad pita bude gotova, poprskamo je sa malo hladne vode i uvijamo u krpu da omekša.