Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Sveža salata sa prepeličijim jajima

Sveža salata sa prepeličijim jajima

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
3871212k113
Sveža salata sa prepeličijim jajima
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
29/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Klasika - omiljena sveža salata, ulepšana sa nekoliko prepeličijih jaja"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada, veliki
  • krastavac - 1 komad
  • prepeličija jajs - 10 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • luk - 1 mala glavica
  • peršun - 1/2 veze
  • so
  • ulje
  • sirće
  • ljute paprike - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz isecite na kockice. Krastavac ogulite i isecite na komadiće.

Prepeličija jaja skuvajte, a zatim ih oljuštite. Kačkavalj narendajte. Luk i peršun sitno iseckajte.

U odgovarajuće tanjire rasporedite paradajz i krastavce, luk i peršun, pa promešajte, da se svuda sastojci rasporede.

Rendani kačkavalj stavite preko povrća, zatim stavite jaja, koja ste prethodno isekli na pola i stavite preko kačkavalja.

Po želji, svakoj porciji dodajte ljute paprike. Pre konzumacije dodajte so, sirće i ulje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: