Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Majonez sa prepeličijim jajima

Majonez sa prepeličijim jajima

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Majonez sa prepeličijim jajima
Fotografije: N.Akifova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Nema ukusnijeg majoneza od domaćeg, posebno ako je spremljen sa prepeličijim jajima"

Potrebni sastojci

  • prepeličija jaja - 7 komada
  • ulje - 1, 5 šolja
  • sirće - 1 kašika
  • sok od limuna - 3 kašike
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo jednu teglu ili posudu ručnog miksera, ja sam u ovom slučaju tako uradila.

Razbijemo jaja unutra i ubacujemo ručni mikser, isto možemo i sa blenderom.

Nakon što malo umutimo jaja, stavljamo so i sirće i nastavljamo da pasiramo, nakon dva minuta dodajemo i sok od limuna i opet pasiramo minut, nakon toga dodajemo šolju i po ulja.

Postepeno i po malo nastavljamo da mešamo, probamo da li je slano, ako ima potrebe dodajemo po ukusu.

Od ove doze izlazi jedna tegla i još dve tri kašike više.

Moj majonez je žut, jer su jaja samo od domaće gajenih prepelica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: