Domaći sladoled od dinje

19/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Svežina u nekoliko lakih koraka - pogledajte kako se priprema domaći sladoled od dinje "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano275
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo očistite dinju od kore i semenki i nasecite je na komade. Ispasirejte dinju blenderom ili pasatorom (odvojite oko 150-200 g za ukras).

Promešajte mleko sa šećerom i uz neprestano mešanje prokuvajte ga na minut-dva. Skinite sa vatre i odmah ga promešajte sa pireom od dinje. Ponovo prokuvajte i skinite sa vatre odmah. Dodajte pavlaku i vanilu i promešajte.

Ostavite smesu da se ohladi u vodenoj kupci i stavite je nakon toga u zamrzivač na 60-90 minuta. Izvadite ohlađenu smesu i ispasirajte je. Ponovo je vratite u frižider i ohladite je oko 90 minuta. Ponovo promešajte i vratite u frižider na 4-5 sati.

Sladoled poslužite ukrašen komadima sveže dinje i keksom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti