Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Janija sa ćuficama i boranijom

Janija sa ćuficama i boranijom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Janija sa ćuficama i boranijom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
26/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Jedna drugačija janija sa ćufticama, u kojoj će cela porodica uživati"

Potrebni sastojci

  • za mleveno meso
  • mleveno meso - 600 g
  • biber
  • kumin - 1 prstohvat
  • čubar - 1 prstohvat
  • prezle - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • za boraniju
  • boranija - 1 tegla
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • bujon - 500 ml
  • luk - 1 glavica, crni
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • majčina dušica - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u posudu, očistite i sitno iseckajte luk i dodajte ga, začinite, stavite jaje i prezle. Promešajte mleveno meso. Oblikujte ćuftice iste veličine.

Stavite maslinovo ulje u šerpu, dodajte čuftice i pržite sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju.

Oljuštite i iseckajte luk i šargarepu, stavite ih u ćuftice u tiganj i pržite kratko, dok ne omekšaju.

Stavite alevu papriku, promešajte, dodajte paradajz pire i začine. Sipajte bujon i promešajte.

Stavite ćuftice u smesu, dodajte boraniju i kuvajte dok ne bude gotovo, oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: