Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Farfale sa paradajz sosom i pečurkama

Farfale sa paradajz sosom i pečurkama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k419
Farfale sa paradajz sosom i pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
20/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ukusna improzivacija sa testeninom za sve koji žele da pojedu nešto, em ukusno, em brzo"

Potrebni sastojci

  • farfale - 300 g testenine
  • so
  • pečurke - 250 g, šampinjoni
  • paradajz sos - 200 ml
  • origano
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • masalac - 50 g
  • smeđi šećer - 1 supena kašika, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu u odgovarajćoj posudi. Dodajte jednu supenu kašiku maslinovog ulja. Kad voda, sipajte testeninu i kuvajte dok ne bude gotovo.

Skinite posudu sa vatre, sipajte toplu vodu kroz rešetku i properite testeninu hladnom vodom. Ocedite.

U durgoj posudi ugrejte preostalo maslinovo ulje i dodajte paradajz sos. Propržite i dodajte šećer. Začinite solju i origanom. Kad se sos zgusne, skinite posudu sa vatre.

Sipajte farfale u odgovarajuću posudu, a odozgo polijte paradajz sosom. Očistite pečurke i isecite ih na kriške. Propžite ih u ugrejanom maslacu. Kuvajte dok ne dobiju zlatnu boju.

Sipajte pečurke preko farfale testenine i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: