Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Farfale sa sosom od pavlake i paradajza i pečurkama

Farfale sa sosom od pavlake i paradajza i pečurkama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k143
Farfale sa sosom od pavlake i paradajza i pečurkama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
05/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Aromatičan izazov sa testeninom i bogatim sosom od pavlake i paradajza!"

Potrebni sastojci

  • farfale - 500 g
  • pečurke - 300 g
  • luk - 1/2 male glavice
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • paradajz - 400 g iz konzerve, na kockice
  • bujon - 400 ml od pečuraka
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • parmezan - 50 g
  • origano - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstajte sitno iseckan luk u prethodno ugrejanom maslinovom ulju, u dubokom tiganju. Očistite pečurke i isecite na parčiće srednje veličine.

Dodajte ih u luk i dinstajte oko 5-7 minuta. Dodajte paradajz, origano, biber i so. Lepo promešajte i kuvajte oko 10 minuta.

Dodajte bujon od pečuraka i sipajte sirove farfale. Lepo promešajte testeninu sa sosom, kuvajte oko 10 minuta, mešajte s vremena na vreme. Skinite poklopac, dodajte pavlaku i ponovo dobro promešajte.

Kuvajte još 3-5 minuta, dok se testenina ne skuva i sos ukuva. Po želji dodajte parmezan u gotovu testeninu ili pospite nakon što servirate u tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: