Pečeni rigatoni sa mocarelom i paradajz sosom

20/10/2017
"Miris koji očarava i pleni - baš kako ih volite "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano242
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo testeninu u posoljenu vrelu vodu, kuvamo 10 minuta, posle će se peći i u rerni. Ocedimo, sačuvamo 1 šolju vode u kojoj se kuvala.

Ugrevamo ulje, propržimo iseckan luk, zelenu papriku, isečenu na trakice i šargarepu, na sitne komade. Kad promeni boju sipamo izrenadni paradajz, promešamo i začinimo solju, šećerom, biberom, origanom.

Sipamo polovinu vode i ostavljamo da vri tiho da se zgusne. Skidamo sa vatre i pažljivo pomešamo sa testeninom. Poređamo 1 red testenine, odozgo se izrenda jedan deo kačkavalja , drugi se iseče na kockice.

Pokrivamo drugim delom testenine i odozgo se sipa paradajz pire, razređeno sa preostalom vodom. Važno je da je pasta pokrivena prikikom pečenja, da ne ostane suva.

Mocarela se iseče na krugove i rasporedi odozgo sa malim parčićima maslaca i iskidanim listovima bosiljka.

Pečemo na 170 stepeni oko 20-25 minuta. Vadimo i ostavljamo na 5 minuta da se ohladi, isečemo i jedemo sa uživanjem!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar