Način pripreme
Zamesimo testo, sejući prvo brašno u posudu. Pravimo udubljenje u njemu i sipamo jaja, maslinovo ulje, so i šećer. Rukom počinjemo da mešamo, da se pomešaju sastojci. Zamesimo testo i pokrivamo ga krpom na 30 minuta.
Za nadev sipamo sve sastojke u blender i melemo dok ne dobijemo ujednačenu gustu smesu.
Nakon što je testo odstajalo razvijemo ga u tanku koru. Isečemo krugove pomoću čaše. U sredinu svakog kruga stavljamo po malo nadeva (oko 1 kašičicu).
Mažemo krajeve umućenim jajetom. Preklapamo svaki krug u polumesec i prstima pritiskamo krajeve, da se slepe. Pažljivo uvijamo svaki polumesec oko prsta, dok dva kraja mažemo jejetom i lepimo ih. Oblikujemo slepljene torteline u okovratnik, da bi lepše izgledali.
Stavljamo šerpu sa vodom na ringlu i čekamo da provri. Nakon što voda provri sipamo malo soli u spuštamo unutra torteline. Kuvamo ih oko 10 minuta i serviramo sa sosom po želji ili prelivene maslinovim uljem.