Tortelini u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
02/06/2018
"Dijetu uvek možete da počnete i drugi dan, ali ovi tortelini u rerni su najukusniji dok su topli "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano392
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite paradajz, šargarepu i luk. Isecite na parčiće i stavite u blender dok se ne samelju u finu kašu.

Zagrejte maslinovo ulje i zapržite samleveno povrće sa belim vinom, solju i origanom po ukusu, dok se sos ne redukuje i ne zamiriše prijatno (oko 20 minuta na umerenoj do tihoj vatri). Po želji možete da dodate i jedan do dva narendana čena belog luka.

Skuvajte torteline prema uputstvu na pakovanju i ocedite od vode. Dobro je da ostanu al dente.

Pomešajte testeninu sa sosom od paradajza i prebacite u posudu za pečenje. Odozgo pospite ementalerom ili kačkavaljem - što više, to je ukusnije.

Poređajte parčiće mocarele preko svega ostalog i zapecite dok se sirevi ne istope u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ukrasite listovima svežeg bosiljka i servirjte toplo jelo.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar