Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Tortelini»Italijanski tortelini sa ćufticama

Italijanski tortelini sa ćufticama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Italijanski tortelini sa ćufticama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
2
"Ko može da odoli našim tortelinima sa apetitnim ćufticama?"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 3 komada, srednje veličine
  • brašno - 300 - 320 g semolina i dodatno za posipanje
  • maslinovo ulje - 2 supene kaške
  • za nadev
  • mocarela - 50 g
  • rikota - 3 - 4 supene kašike
  • parmezan - 50 g
  • jaja - 1/2 komada, umućeno
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 200 g, teleće
  • origano - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • za sos
  • sos - 200 ml od paradajza sa bosiljkom
  • bujon - 100 ml, pileći
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili testo za testeninu, u prethodno napraljeno udubljenje u brašnu sipajte blago umućena jaja i maslinovo ulje. Zamesite tvrđe testo od običnog.

Uvijte u foliju i ostavite na oko pola sata da odstoji. Za to vreme pomešajte sireve i jaje i pripremite nadev za torteline. Sirevi mogu biti promenjeni, po vašem ukusu.

Pomešajte mleveno meso sa začinima i napravite male ćuftice kao za supu sa lopticama. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.

Kad testo odstoji, mašinom za pastu razvucite tanke kore. Isecite ih na kvadrate i lagano stavite malo vode na krajeve. Stavite preko deo testa. Nemojte savijati torteline.

Zalepite dve ivice i napravite trougao. Prstima zalepite ivice, gledajte da nadev ne ispadne. Uzmite dve suprotne ivice i uvijte u rolat trougao, učvrstite uglove.

U dubok tiganj na vatri sipajte paradajz sos i bujon. Ugrejte na umerenoj vatri dok ne provri. Dodajte gotove torteline i kuvajte oko 8 minuta. Dodajte pečene ćuftice i promešajte. Kuvajte oko 2 minuta.

Napomena: Sastojci za sos su za oko 16-20 tortelina, tako da će vam ostati da ukrasite po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: