Način pripreme
Da biste napravili testo za testeninu, u prethodno napraljeno udubljenje u brašnu sipajte blago umućena jaja i maslinovo ulje. Zamesite tvrđe testo od običnog.
Uvijte u foliju i ostavite na oko pola sata da odstoji. Za to vreme pomešajte sireve i jaje i pripremite nadev za torteline. Sirevi mogu biti promenjeni, po vašem ukusu.
Pomešajte mleveno meso sa začinima i napravite male ćuftice kao za supu sa lopticama. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.
Kad testo odstoji, mašinom za pastu razvucite tanke kore. Isecite ih na kvadrate i lagano stavite malo vode na krajeve. Stavite preko deo testa. Nemojte savijati torteline.
Zalepite dve ivice i napravite trougao. Prstima zalepite ivice, gledajte da nadev ne ispadne. Uzmite dve suprotne ivice i uvijte u rolat trougao, učvrstite uglove.
U dubok tiganj na vatri sipajte paradajz sos i bujon. Ugrejte na umerenoj vatri dok ne provri. Dodajte gotove torteline i kuvajte oko 8 minuta. Dodajte pečene ćuftice i promešajte. Kuvajte oko 2 minuta.
Napomena: Sastojci za sos su za oko 16-20 tortelina, tako da će vam ostati da ukrasite po vašem izboru.