Način pripreme
Meso naseckajte na sitne zalogaje, a kiseli kupus i luk na veoma sitno. Pirinač dobro isperite, nakon čišćenja. Ugrejte masnoću i upržite meso.
U meso dodajte luk i promešajte. Pržite oko 5 minuta ili do zlatne boje. Nakon toga dodajte kupus, promešajte i nastavite sa prženjem.
Stavite lovorov list i alevu papriku i biber. Promešajte i dolijte litar vode i jedan litar rasola od kupusa. Poklopite i ostavite da se kuva.
Kada prokuva, smanjite temperaturu na srednju i neka se jelo krčka oko 20 minuta, a zatim dolijte još 0, 5 l vode.
Čim ponovo proključa, stavite i pirinač. Kuvajte još dvadesetak minuta i stavite čubar. Nakon toga, pripremite zapršku, tako što umutite [žumance sa kiselim mlekom i malo soli.
Da se zaprška ne preseče, uzmite malo od čorbe i sipajte u posudu sa jajetom uz energično mešanje.
Skinite šerpu sa vatre i čim čorba prestane da ključa, dodajte zapršku uz mešanje. Izvadite lovorov list iz čorbe sa rasolom. Nakon toga dodajte peršun i ljutu tucanu papriku.
Klin čorba sa svinjetinom je gotova.