Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od svinjetine»Čorba sa svinjetinom i sokom od kupusa

Čorba sa svinjetinom i sokom od kupusa

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65117550
Čorba sa svinjetinom i sokom od kupusa1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Legenda kaže da tanjir tople čorbe sa svinjetinom i sokom i kupusa može da oživi studenta nakon Dana studenata."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - oko 1 kg
  • maslac - 60 g, može biti i ulje ili mešavina oba
  • aleva paprika - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • paprika - 1 komada, zelena ili crvena, po želji
  • sok od kupusa - 500 ml ili više po ukusu
  • rezanci - 1 - 2 šake
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • čubar - 1 - 2 kašike
  • peršun - 1/2 veze svežeg, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjetinu na male komade. U većem tiganju zagrejte masnoću i dobro propržite meso.

Pospite alevom paprikom, promešajte i dodajte dovoljno vode. Pustite da se supa krčka dok meso ne omekša, uz sitno seckano povrće (bez praziluka). Dodajte seckani praziluk kada meso omekša.

Zatim počnite da dolivate sok od kupusa, probajte po ukusu - kada supa postane prijatno kisela, nemojte više dodavati sok od kupusa.

Dokuvajte čorbu sa svinjetinom dok meso potpuno ne omekša i dodajte rezance. Po potrebi dodajte još vode ili soka od kupusa.

Na kraju čorbu začinite začinima i sa malo seckanog svežeg peršuna.

Prijatno!

Obavezno probajte našu kasapsku čorbu i saznajte zašto je sok od kupusa tako zdrav.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: