Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Zapečeno jelo sa farfalama, tikvicama i mocarelom

Zapečeno jelo sa farfalama, tikvicama i mocarelom

Zapečeno jelo sa farfalama, tikvicama i mocarelom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Izuzetno ukusan predlog za ručak - garantovano"

Potrebni sastojci

  • farfale testenina - 300 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • paradajz - 1 tegla
  • tikvice - 1 komad, srednja
  • mocarela - 125 g
  • kačkavalj - 40 g
  • origano
  • majčina dušica
  • so - po ukusu
  • šećer - po ukusu
  • biber
  • bosiljak - sveži listovi
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sa vrelom slanom vodom skuvajte mašnice prema uputstvu. Nakon toga ih ocedite. Dodajte kašiku maslinovog ulja i promešajte da se ne zalepe jedna za drugu.

Zajedno sa testeninom kuvajte i oljuštenu šargarepu nasečenu na komade od 2 cm. U tiganj stavite ulje i zagrejte ga, pa u njemu upržite sitno naseckani luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte na kockice naseckanu tikvicu, šargarepu, nasečenu na polukrugove i dodajte malo soli i bibera.

Nakon 3 minuta dodajte paradajz, koji ste oljuštili i sitno naseckali. Dodajte začine i šećer i malo soli.

Polovinu mocarele iskidajte na komadiće i spustite ih u sos, promešajte dok se ne rastopi i skinite sa vatre.

U pleh, premazan uljem, sipajte testeninu farfale, dodajte sos od paradajza sa povrćem i dobro promešajte da se sve sjedini.

Pecite 20 minuta na 180 stepeni. Izvadite, pospite preostalom mocarelom, koju ste promešali sa rendanim kačkavaljem i vratite u rernu dok se ne istope.

Poslužite sa svežim listovima bosiljka.

Garantovano je veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: