Zapečeno jelo sa farfalama, tikvicama i mocarelom

21/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Izuzetno ukusan predlog za ručak - garantovano "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano179
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sa vrelom slanom vodom skuvajte mašnice prema uputstvu. Nakon toga ih ocedite. Dodajte kašiku maslinovog ulja i promešajte da se ne zalepe jedna za drugu.

Zajedno sa testeninom kuvajte i oljuštenu šargarepu nasečenu na komade od 2 cm. U tiganj stavite ulje i zagrejte ga, pa u njemu upržite sitno naseckani luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte na kockice naseckanu tikvicu, šargarepu, nasečenu na polukrugove i dodajte malo soli i bibera.

Nakon 3 minuta dodajte paradajz, koji ste oljuštili i sitno naseckali. Dodajte začine i šećer i malo soli.

Polovinu mocarele iskidajte na komadiće i spustite ih u sos, promešajte dok se ne rastopi i skinite sa vatre.

U pleh, premazan uljem, sipajte testeninu farfale, dodajte sos od paradajza sa povrćem i dobro promešajte da se sve sjedini.

Pecite 20 minuta na 180 stepeni. Izvadite, pospite preostalom mocarelom, koju ste promešali sa rendanim kačkavaljem i vratite u rernu dok se ne istope.

Poslužite sa svežim listovima bosiljka.

Garantovano je veoma ukusno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti