Način pripreme
U šerpu sa vrelom slanom vodom skuvajte mašnice prema uputstvu. Nakon toga ih ocedite. Dodajte kašiku maslinovog ulja i promešajte da se ne zalepe jedna za drugu.
Zajedno sa testeninom kuvajte i oljuštenu šargarepu nasečenu na komade od 2 cm. U tiganj stavite ulje i zagrejte ga, pa u njemu upržite sitno naseckani luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte na kockice naseckanu tikvicu, šargarepu, nasečenu na polukrugove i dodajte malo soli i bibera.
Nakon 3 minuta dodajte paradajz, koji ste oljuštili i sitno naseckali. Dodajte začine i šećer i malo soli.
Polovinu mocarele iskidajte na komadiće i spustite ih u sos, promešajte dok se ne rastopi i skinite sa vatre.
U pleh, premazan uljem, sipajte testeninu farfale, dodajte sos od paradajza sa povrćem i dobro promešajte da se sve sjedini.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni. Izvadite, pospite preostalom mocarelom, koju ste promešali sa rendanim kačkavaljem i vratite u rernu dok se ne istope.
Poslužite sa svežim listovima bosiljka.
Garantovano je veoma ukusno!