Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanje sa makaronama, mlevenim mesom i pavlakom

Lazanje sa makaronama, mlevenim mesom i pavlakom

ViktoriyaViktoriya
Početnik
1
Lazanje sa makaronama, mlevenim mesom i pavlakom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Možete odahnuti! Otkrili smo najukusniji i najlakši recept za pripremu lazanje, definitivno će vam se dopasti!"

Potrebni sastojci

  • makarone - 500 g
  • mleveno meso - 700 g ( i u oba slučaja je ukusno)
  • luk - 2 - 3 glavice
  • beli luk - 6 čenova
  • kačkavalj - 250 - 300 g
  • pavlaka - 500 g, za kuvanje
  • sveže mleko - 50 ml
  • peršun - suv, za ukras može i svež
  • margarin - 3 - 4 supene kašike
  • liker - 2 - 3 supene kašike (može i sa rumom ili viskijem)
  • masline - isečene, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo makarone i pomešamo sa margarinom. Uzimamo kačkavalj oko 50 g i odvajamo sa strane. Izrendamo veći deo kačkavalja i dodajemo u makarone, dobro promešamo. Eventualno dodajemo masline, ostavljamo ih poklopljene da se dinstaju.

Mleveno meso sa lukom i 3 čena belog luka prethodno iseckanim na sitne komade, propržimo u tiganju sa malo ulja. Mešamo dok meso ne počne da se odvaja na male komade. Pre nego što skinemo sa vatre dodajemo pešrun odokativno.

Nakon što nadev bude gotov, stavljamo ga u makarone i promešamo dobro cleu smesu. Ponovo poklopimo.

U ugrejani tiganj sipao 3 čena belog luka, sitno iseckana, zajedno sa svežim mlekom i pavlakom. Mešamo dok se ne zgusne.

U namazan pleh sipamo smesu od makarona i mlevenog meesa - ravnomerno, možemo oblikovati i pritisnuti da dobijemo zbijenu koru.

Odozgo sipamo pavlaku i pečemo oko 30-35 minuta ili dok ne dobijemo zlatnu koricu. Izrendamo preostali kačkavalj i ravnomerno sipamo preko cele lazanje. Pečemo 5-6 minuta.

Po izboru možete malo na mestima sipati alevu papriku. Dobija se oko 6 porcija. Neka vam je ukusno, meni uvek jeste!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: