Način pripreme
Skuvamo makarone i pomešamo sa margarinom. Uzimamo kačkavalj oko 50 g i odvajamo sa strane. Izrendamo veći deo kačkavalja i dodajemo u makarone, dobro promešamo. Eventualno dodajemo masline, ostavljamo ih poklopljene da se dinstaju.
Mleveno meso sa lukom i 3 čena belog luka prethodno iseckanim na sitne komade, propržimo u tiganju sa malo ulja. Mešamo dok meso ne počne da se odvaja na male komade. Pre nego što skinemo sa vatre dodajemo pešrun odokativno.
Nakon što nadev bude gotov, stavljamo ga u makarone i promešamo dobro cleu smesu. Ponovo poklopimo.
U ugrejani tiganj sipao 3 čena belog luka, sitno iseckana, zajedno sa svežim mlekom i pavlakom. Mešamo dok se ne zgusne.
U namazan pleh sipamo smesu od makarona i mlevenog meesa - ravnomerno, možemo oblikovati i pritisnuti da dobijemo zbijenu koru.
Odozgo sipamo pavlaku i pečemo oko 30-35 minuta ili dok ne dobijemo zlatnu koricu. Izrendamo preostali kačkavalj i ravnomerno sipamo preko cele lazanje. Pečemo 5-6 minuta.
Po izboru možete malo na mestima sipati alevu papriku. Dobija se oko 6 porcija. Neka vam je ukusno, meni uvek jeste!