Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Flambirani škampi sa uzom

Flambirani škampi sa uzom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Flambirani škampi sa uzom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
22/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Miris koji ostavlja utisak i primamljiv ukus"

Potrebni sastojci

  • škampi - 400 g izi - pil
  • masalc - 1/2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 1 - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • biber
  • so
  • uzo - za flambiranje
  • mirođija - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite krupnije škampe ili repove škamša takozvane izi-pil (koje se bele).

Morski plodovi se marinuju prethodno u frižideru sa maslinovim ulje, biberom i solju po ukusu.

U tiganju sa debelim dnom se ugreva maslac i na nekoliko sekundi se dinsta beli luk. Nakon toga se vadi i stavljaju se marinirani škampi.

Oni se kuvaju na umerenoj vatri 2-3 minuta, nakon toga se skida sa vatre, sipa se malo uza i pažljivo se zapali.

Stavlja se poklpac i škampi se ostavljaju da se dinstaju još nekoliko minuta dok ne promene boju. Serviraju se sa svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: