Kavatapi Terra mia

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
23/10/2017
"Bogato, aromatično i toliko neodoljivo jelo, da ćemo odmah sve ostaviti i sesti za sto "
Priprema25 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno95 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite povrće na sitne kockice. Prorpžite u ugrejanom maslinovom ulju prvo luk, paprike, šargarepu, celer na umerenoj vatri dok ne omekšaju. Stavite mleveno meso zajedno sa belim vinom i mešajte dok se ne izdrobi i vino ispari.

2. Sipajte paradajz, zajedno sa belim lukom i kuvajte 10 minuta na tihoj vatri. Začinite suvim sastojcima i solju. Kad ostane na masti, skinite sa vatre i dodajte sitno iseckan sveži peršun.

3. Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi, prema uputstvu na pakovanju. Ostavite da se ocedi od vode u velokoj cediljki, pospite maslinovim uljem i promešajte da se ne lepi.

4. Počnite sa bešamel sosom, na srednjoj vatri ugrejte maslac i maslinovo ulje. Sipajte brašno odjednom, mešajući 2 minuta. Sipajte sveže mleko lagano, nemojte prestajati da mešate. Malo po malo smesa će postajati gusta. Kuvajte na tihoj vatri dok ne dobijete željenu gustinu i na kraju začinite belim biberom, muskantnim oraščićem i solju.

5. Pomešajte testeninu sa mlevenim mesom i povrćem i ravnomerno rasporedite u pleh. Odozgo poređajte ćureći file, isečen na što je moguće finije komade.

6. Prelijte bešamel sosom i pospite izrendanim ementaler sirom.

7. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

8. Pre serviranja pospite svžeim bosiljkom za još više arome!

Jelo je veoma bogato i ukusno!

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar