Način pripreme
Očistite, operite i naseckajte spanać. Ogulite luk i sitno iseckajte. Dinstajte ih u malo masnoće na ringli.
Dodajte spanać i sačekajte da se blago proprži. Skinite sa rinle i razbijte jaje. Izmrvite kravlji sir i izmešajte. Ostavite da se ohladi.
Napravite Bešamel za to vreme. U šerpi istopite kravlji maslac i propržite brašno.
Razredite svežim mlekom i smanjite ringlu. Izrendajte muskatni oraščić i dodajte so. Zgustite do željene gustine. Skinite sa ringle i odvojte.
Kore za lazanju pripremite prema uputstvima na pakovanju.
U odgovarajuću tepsiju na dno stavite malo Bešamela. Dobro pokrijte korama za lazanju. Stavite malo nadeva, Bešamel, kore i tako dok se količine ne potroše.
Lazanju završite korama. Odozgo sipajte ostali Bešamel.
Pospite sa izrendana 4 sira i zapecite savršenu lazanju sa spanaćem i sirom u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne bude gotovo.