Način pripreme
Luk se sitno isecka. Pečurke se operu i iseku. Luk se izdinsta u ugrejanom ulju. Kad omekša, dodaju se pečurke. Soja se potopi u vrelu vodu, prema uputstvu na pakovanju, zajedno sa kockicom bujona.
Kad bude gotva soja, pomeša se sa lukom pečurkama i dodaje se paradajz pire. Dodaje se i biber i so po ukusu. Vri na tihoj vatri dok ne ispari veći deo vode.
Dok vri se pravi bešamel sos. Brašno se proprži u ugrejanom ulju uz brzo mešanje. Malo po malo se dodaje mleko uz neprestano mešanje, dok se ne dobije kaša. Na kraju se dodaje so po ukusu.
U vrelu vodu se potope kore za lazanje. Ređa se 1 red kora, nakon toga smesa sa paradajzom, bešamel sos i tako se smenjuje dok se ne napuni. Nakraju završavamo redom kora i bešamel sosom.
Peče se u jakoj rerni na 180-200 stepeni. Pred kraj se može dodati vegan kačkavalj da se rastopi.