Vegan lazanja

30/06/2017
"Lazanja za vegane i ne samo to - probajte i zaljubićete se u ukus ovog italijanskog specijaliteta u zdravoj varijanti bez mesa "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 873
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • nadev
  • kore za lazanje - 1/2 paketa
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 250 g
  • soja - 100 g
  • bujon - 1 kockica od povrća
  • paradajz pire
  • biber
  • so
  • vegan kačkavalj - po želji
  • bešamel sos
  • brašno - 1 šolja
  • ulje
  • pirinčano mleko
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno isecka. Pečurke se operu i iseku. Luk se izdinsta u ugrejanom ulju. Kad omekša, dodaju se pečurke. Soja se potopi u vrelu vodu, prema uputstvu na pakovanju, zajedno sa kockicom bujona.

Kad bude gotva soja, pomeša se sa lukom pečurkama i dodaje se paradajz pire. Dodaje se i biber i so po ukusu. Vri na tihoj vatri dok ne ispari veći deo vode.

Dok vri se pravi bešamel sos. Brašno se proprži u ugrejanom ulju uz brzo mešanje. Malo po malo se dodaje mleko uz neprestano mešanje, dok se ne dobije kaša. Na kraju se dodaje so po ukusu.

U vrelu vodu se potope kore za lazanje. Ređa se 1 red kora, nakon toga smesa sa paradajzom, bešamel sos i tako se smenjuje dok se ne napuni. Nakraju završavamo redom kora i bešamel sosom.

Peče se u jakoj rerni na 180-200 stepeni. Pred kraj se može dodati vegan kačkavalj da se rastopi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar