Vegan lazanja

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4411451k191
Vegan lazanja
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
30/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Lazanja za vegane i ne samo to - probajte i zaljubićete se u ukus ovog italijanskog specijaliteta u zdravoj varijanti bez mesa"

Potrebni sastojci

  • nadev
  • kore za lazanje - 1/2 paketa
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 250 g
  • soja - 100 g
  • bujon - 1 kockica od povrća
  • paradajz pire
  • biber
  • so
  • vegan kačkavalj - po želji
  • bešamel sos
  • brašno - 1 šolja
  • ulje
  • pirinčano mleko
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno isecka. Pečurke se operu i iseku. Luk se izdinsta u ugrejanom ulju. Kad omekša, dodaju se pečurke. Soja se potopi u vrelu vodu, prema uputstvu na pakovanju, zajedno sa kockicom bujona.

Kad bude gotva soja, pomeša se sa lukom pečurkama i dodaje se paradajz pire. Dodaje se i biber i so po ukusu. Vri na tihoj vatri dok ne ispari veći deo vode.

Dok vri se pravi bešamel sos. Brašno se proprži u ugrejanom ulju uz brzo mešanje. Malo po malo se dodaje mleko uz neprestano mešanje, dok se ne dobije kaša. Na kraju se dodaje so po ukusu.

U vrelu vodu se potope kore za lazanje. Ređa se 1 red kora, nakon toga smesa sa paradajzom, bešamel sos i tako se smenjuje dok se ne napuni. Nakraju završavamo redom kora i bešamel sosom.

Peče se u jakoj rerni na 180-200 stepeni. Pred kraj se može dodati vegan kačkavalj da se rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: