Način pripreme
Pripremite Marinara sos:
Ugrejte ulje u šerpi na umerenoj vatri. Propržite luk i beli luk oko 2-3 minuta ili dok ne omekša. Dodajte šargarepu i začinite solju i biberom. Pržite oko 5 minuta. Dodajte paradajz sos, bosiljak i lovorov list, i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok se ne zgusne. Kad bude gotov, izvadite lovorov list i probajte. Ako je sos još uvek kiseo (od paradajza), dodajte malo hladnog maslaca. Kad se paradajz sos ohladi - ispasrajte.
Pripremite pile Parmidžano:
Pomešajte maslinovo ulje sa začinima. Začinite solju i biberom. Četkom namažite pileći file začinjenim uljem. Ugrejte tiganj na jakoj vatri. Pržite po dva minuta piletinu sa obe strane.
Stavite piletinu u pleh, prelijte marinara sosom. Iseckajte mocarelu na kriške i stavite na pileći file. Na kraju pospite sa nekoliko kašika parmezana i stavite male kockice maslaca preko piletine.
Jelo pecite ok 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni ili dok ne bude gotovo.