Način pripreme
Isecite patlidžane na kriške, posolite ih obilno i ostavite 20 minuta da se ocede od gorčine. Nakon toga ih isperite vodom i osušite.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite čenove belog luka. Čim se proprže sklonite ih iz tiganja i dodajte unutra paradajz, posolite i dodajte malo bibera. Ostavite da se dinsta desetak minuta na umerenoj ringli.
U drugom tiganju zagrejte još masnoće i porpržite patlidžane, kad ispržite ocedite ih na salveti. Uzmite posudu za pečenje i na dno izlijte sloj paradajz sosa, odozgo sloj patlidžana i ponovo sos.
Pospite iseckanim bosiljkom, parčićima mocarele i pospite parmezanom. Ređajte dok se ne istroše sastojci. Stavite jelo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Servirajte blago ohlađeno.