Pečeni mladi krompirići s ruzmarinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8824
3
23/10/2017
"Uzbudljivi predlog za prijatelje - aromatični krompirići mediteranskog ukusa "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano452
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se zagreva unapred na 230 stepeni. Stvalja se čajnik s vodom da provri.

Očistite krompiriće i prebacite ih u duboku šerpu, prelijte vrelom vodom i kuvajte 5 minuta nakon što ponovo provri.

Sipajte maslinovo ulje u odgovarajuću posudu za pečenje i stavite da se zagreje u rerni.

Operite ruzmarin i ocedite ga, nastružite koru opranog limuna.

Ocedite krompiriće od vode i stavite ih u vrelo maslinovo ulje, mešajući da se ravnomerno rasporede. Odozgo pospite solju, biberom, korom limuna i ruzmarinom.

Krompirići se peku oko 20 minuta ili dok ne budu gotovi.

Beleška: Da biste napravili ove krompiriće kao pravo izvrsno jelo, koristite veoma sitne, sveže krompiriće. Ako nema takvih, koristite krupnije, ali ih prepolovite ili isecite na 4 dela.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar