Način pripreme
Prvo pomešamo jaja /2 komada i jedno belance/ sa šećerom.
Mutimo mikseeom dok ne pobele, nakon toga dodajemo pavlaku, prethodno pomešanu sa sodom i bojom /paziste, stvarno ćete sa samo nekoliko mrvica boje dobiti laganu nijansu, ja sam sipala previše i dobila sam boju koja mi se nije dopala/.
Nastavljamo da mutimo. Isečemo štapić vanile i sastružemo semenke.
Dodajemo preostale arome - lavandu i koru limuna. Sipamo smesu u posudu sa brašnom. Zamesimo meko i elastično testo, dodajemo po malo brašno, dok se ne dobije zeljena gustina.
Razvučemo testo na list debljine oko 1 cm. Od njega isečemo oblike srca. U posudi pomešamo preostalo žumance sa nekoliko kapljica biljne masti. Namažemo četkicom i posipamo šećerom od lavande.*
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Vadimo mirišljava srva i pokrivamo ih krpom da bi bili mekani i vazdušasti.
* U domaćim uslovima možemo da pripremimo šećerom od lavande za ove keksiće. Potrebno je da sakupimo suve cvetove lavande i da u njih dodamo duplu količinu šećera. Zatvaramo u teglu i čuvamo misire tokom cele godine.