Konkilie sa domaćim vinom

24/10/2017
"Kao, samo konkilie i sos, a ispalo je toliko ukusno... ."
Priprema6 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno21 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano132
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • konkilie - 100 g
  • ulje - nekoliko kapljica
  • so - na vrh male kašike
  • za sos:
  • crveni luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • crvena paprika - 1 komad (mala)
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • origano - prstohvat
  • crveno vino - 30 ml
  • so - prstohvat
  • parmezan - za ukras, izrendan
  • pesto od peršuna - za ukras, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite testeninu da se kuva u vreloj, posoljenoj vodi sa nekoliko kapljica ulja. Nemojte da je prekuvate, ostavite je sa bude žilava! Ohladite je u vodi i dobro ocedite.

U tiganju sa maslinovim uljem proržite sitno iseckane kockice luka i sitno iseckan beli luk. Dodajte crvenu papriku, isečenu na kockcie. Posolite. Ostavite povrće da bude hrskavmo.

Dodajte testeninu i vino. Kuvanje paste i vina joj ne dodaje samo neobičnu i lepu boju, nego i veoma nežan ukus koji podseća da plemeniti napitak.

Začinite origanom.

Čim vino ispari, jelo je gotovo.

Pospite rendanim parmezanom i ukrasite pestom od pešuna po želji.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar