Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa domaćim testom

Pica sa domaćim testom

Nasi NedevaNasi Nedeva
Početnik
143321
Pica sa domaćim testom
Fotografije: Nasi Nedeva
1 / 2
15/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
12
"Posipamo čubrom i pečemo picu na bugarski način na 180 stepeni 30 minuta."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • kvasac - 1 kocka
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • brašno - 1 kg
  • ulje - 50 g
  • topljeni sir - 200 g
  • beli sir - 50 g
  • kačkavalj - 100 g
  • čubar
  • ljutenica - 200 g
  • pileći file - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvaramo kvasac da naraste.

I njega dodajemo so i šećer. Pomešamo sa kiselim mlekom i jjaja i mešamo mutilicom.

U drugoj posudi prosejemo brašno i zamesimo meko testo za picu, koje se ostavlja na toplom da udostruči svoj obim.

Podelimo na dve lopte.

U namazanu posudu za pečenje ravzučemo jednu polovini - dovoljno je za jednu picu. Namažemo je uljem i počinjemo da je ređamo.

Namažemo obilno ljutenicom.

Poređamo parčiće topljenog sira i pileći file. Narendamo sir i kačkavalk ravnomerno svuda.

Posipamo čubrom i pečemo picu na bugarski način na 180 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: