Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Pileća salata sa biljnim vinegretom

Pileća salata sa biljnim vinegretom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Pileća salata sa biljnim vinegretom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
24/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
13 min.
Porcije
2
"Gurmanska salata koja može da bude predjelo, ali je toliko bogata i ukusna da može da se jede i kao glavno jelo"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 200 g, kuvano /od grudi/
  • brokoli - 100 g
  • čeri paradajz - 5 komada
  • orasi - 30 g, celi plodovi
  • zelena salata - 1 komad
  • spanać - 50 g, svež
  • krastavci - 1 komad, srednji
  • klice brokolija
  • jabuka - 1/2, crvena
  • za vinegret
  • estragon - 2 - 3 prstohvata
  • bosiljak - 5 listova
  • senf - 2 kašičice
  • limun - 1 komad, sok
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • med - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi pomešajte iskidane listove spanaća i zelene salate /sačuvamo 8 listova za dekoraciju/.

Dodajemo iskidamo pileće meso bez kostiju.

Brokoli blanširamo 3 minuta u vreloj vodi i stavimo u led.

Paradajz sečemo na četvrtine, a krastavce na kriške /ako imate rende za dekoraciju, oblikujte njime/.

Jabuku sečemo na kriške. Orahe potopimo prethodne noći.

Sve pažljivo pomešamo.

Sastojke za vinegret meljemo u blenderu dok se ne dobije homogena smesa.

U tanjire poređamo četiri lista zelene salate kao podlogu.

Rasporedimo od smese u sredini. Dekorišemo šre serviranja klicama i polivamo vinegretom.

Ova bogata i šarena salata je odlična varijanta da iskoristimo pileće meso koje je ostalo od večere.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: