Špargle sa mesom od rakova

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18942
24/10/2017
"Jelo, stvoreno da oduševi "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano408
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • špargla - 450 g
  • ulje - 1 kašika
  • đumbir - 4 tanka režnja
  • meso od rakova - 115 g
  • šeri - 1 kašika
  • sveže mleko - 150 ml
  • kukuruzno brašno - 1 kašika
  • voda - 3 kašike, hladna
  • beli biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prokuvajte vodu u šerpi, posolite i blanširajte špargle na 5 minuta. Ocedite ih i poređajte ih u tanjir za posluženje.

Ugrejte ulje i u njemu prodinstajte đumbir na jedan minut, a zatim ga izvadite iz masnoće.

U ulje dodajte meso od rakova, šeri i mleko. Dinstajte 2 minuta.

Promešajte kukuruzno brašno sa hladnom vodom dok ne dobijete pastu.

Sipajte u tiganj i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Posolite, dodajte beli biber i prelijte špargle.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar