Rakovi sa ajolijem i mladim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
20/11/2019
"Ima jedan recept za rakove koji će vam prirasti za srce i nećete želeti da pogledate drugi - taj je naš "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 100
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • morska so - 2 kašičice
  • rakovi - 8 komada
  • ulje - za prženje
  • bosiljak - 1 šolja, svež
  • Za ajoli sa mladim lukom
  • majonez - 225 g
  • mladi luk - 2 struka
  • beli luk - 1 čen
  • sok od limuna - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo spremite sos ajoli, mešajući sve sastojke u jednu posudu.

Nakon toga pomešajte brašno, ljutu alevu papriku i so. Očistite rakove, osušite ih i isecite na četvrtine. Pokrijte ih smesom sa brašnom i istresite suvišnu količinu.

Zagrejte ulje u velikom tiganju i pržite bosiljak oko 30 sekundi da postane hrskav. Rakovi se prže dok ne postanu zlatasti i izvade se na upijajući papir.

Servirajte rakove sa bosiljkom, ajoli sosom i kriškama limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar