Način pripreme
Marinirane flamove sa solju, biberom, vorčester sosom i maslinovoim uljem ostavljamo na pola sata da se začine.
U međuvremenu očistite povrće i isecite na tanke grede, malo duže od užeg dela flamova.
Ugrejtemaslinovo ulje u odgovarajućem tiganju za količinu iseckanog povrća i prorpžite oljušten i izgnječen čen belog luka. Dodajte štapiće od povrća i pržite oko 5-7 minuta. Začinite solju i izvadite iz tiganja.
U maloj kaseroli rastopi maslac za sos. Propržite sitno iseckan luk oko 3 minuta dok ne omekša. Dodajte balsamiko sirće, smeđi šećer i bujon i sve promešajte da se dobro pomeša. Kad sos provri, smanjite temperaturu i kuvajte sos dok se ne redukuje na pola.
U međuvremenu svaki flam uvijte oko snopa od povrća. Uvijte i učvrstite čačakalicom za zube. Pazite da čačkalice ne vire mnogo, zato što će se snopovi pržiti i da bi mogli da se okreću.
Ugrejte maslinovo ulje u tiganju u kome ste pržili povrće i pržite snopove po 5 minuta sa svih strana. Servirajte ih sa povćem, preliveni balsamiko sosom.