Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjski flam sa balsamiko glazurom i povrćem

Svinjski flam sa balsamiko glazurom i povrćem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjski flam sa balsamiko glazurom i povrćem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ako želite da ostavite utisak na goste sa ukusom, mirisom i izgledom - ovo je vaš recept"

Potrebni sastojci

  • svinjski flam - 600 g (8 komada)
  • sos vorčester - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • za nadev od povća
  • šargarepa - 2 komada
  • tikvica - 1 komad
  • paprika - zelena, 1 komad
  • paprika - crvena, 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • za balsamiko glazuru
  • maslac - 2 supene kašike
  • luk - mala glavica 1 komad
  • balsamiko sirće - 1/4 šolje
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
  • teleći bujon - 1/4 šolje
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Marinirane flamove sa solju, biberom, vorčester sosom i maslinovoim uljem ostavljamo na pola sata da se začine.

U međuvremenu očistite povrće i isecite na tanke grede, malo duže od užeg dela flamova.

Ugrejtemaslinovo ulje u odgovarajućem tiganju za količinu iseckanog povrća i prorpžite oljušten i izgnječen čen belog luka. Dodajte štapiće od povrća i pržite oko 5-7 minuta. Začinite solju i izvadite iz tiganja.

U maloj kaseroli rastopi maslac za sos. Propržite sitno iseckan luk oko 3 minuta dok ne omekša. Dodajte balsamiko sirće, smeđi šećer i bujon i sve promešajte da se dobro pomeša. Kad sos provri, smanjite temperaturu i kuvajte sos dok se ne redukuje na pola.

U međuvremenu svaki flam uvijte oko snopa od povrća. Uvijte i učvrstite čačakalicom za zube. Pazite da čačkalice ne vire mnogo, zato što će se snopovi pržiti i da bi mogli da se okreću.

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju u kome ste pržili povrće i pržite snopove po 5 minuta sa svih strana. Servirajte ih sa povćem, preliveni balsamiko sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: