Način pripreme
1. Oljuštite kruške, nemojte skidati peteljku, da bi bile lepše. Dobro je da budu tvrđe, a ne prezlrele.
2. U šerpi ugrejte vodu sa šećerom, medom, maslacem i mentom. Čim provri i šećer se rastopi sipajte vino i stavite kruške. Videćete da ih tečnost ne pokriva, ali nemojte da vas to plaši. Kuvajte 8-10 minuta i okrećite ih s vremena na vreme i odozgo polivajte kašikom.
3. Skinite sa vatre i ostavite tako nekoliko minuta da kruške dobro upiju sos, nakon toga ih izvadite i ocedite višak.
4. Na pari rastopite čokoladu sa maslacem i nekoliko listova mente za miris. Obilno uvaljajte kruške u čokoladi, uz pomoć kašike ili i stavite dirketno u čokoladnu smesu. Pazite zato što su mekane i možete lako polomiti.
5. Stavite ih na tanjir i stavite u frižider da se čokolada stvrdne.
6. Servirajte ukrašene svežim listovima mente.