bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa kruškama i kafom

Panakota sa kruškama i kafom

Panakota sa kruškama i kafom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 5VIDEO
29/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
"Da li ste ostavili mesto za desert?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvana kafa se stavlja da se ugreje sa polovinom šećera. Kruška se oljušti i iseče na tanke kriške, koje se stavljaju u kafu. Kruške se kuvaju dok ne omekšaju.

Kuvane kriške se poređaju po dnu kalupa u kome ćemo pripremati desert. Preostala kafa se rasporedi po svim posudicama ili kalupima.

Želatin se potopi u 30 ml mleka i ostavlja se da nabubri. Nakon toga se rastopi na pari ili u mirkotalasnoj.

Preostalo mleko stavimo da provri zajedno sa mlečnom pavlakom, vanilom i preostalim šećerom. Smesa se ostavlja da se ohladi, dodaje se želatin i promeša se.

Kad se potpuno ohladi rasporedi se u kalupe. Panakota se stavlja u frižider na bar četiri sata. Servira se hladna i okrenuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: