Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Slano pecivo bez jaja

Slano pecivo bez jaja

Slano pecivo bez jaja
Fotografije: Boryana Ivanova Kotenko
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Toliko je ukusno i aromatično da nećete poverovati da su bez jaja"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja (250 g)
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 šolja (maslinovo ulje)
  • sir - 1 šolja (mrvljeni)
  • brašno - 2 šolje
  • čubar - prstohvat (stavlja se po želji, nije obavezno)
* merne jedinice

Način pripreme

Od svih sastojaka se zamesi testo. Testo treba da bude meko i da se ne lepi po rukama. Ako se lepi znači da ili je mleko retko ili sir nije dovoljno tvrd. Opušteno - može se srediti.

Dodajte po malo brašna i nastavite da mesite dok testo ne prestane da se lepi.

Oblikuju se loptice veće od oraha i spljeskaju se kao ćuftice. Mogu se oblikovati i kao tompusi.

Poređaju se u dobro namazan pleh ili pokriven papirom za pečenje.

Peku se 15 minuta (ili dok ne dobju braon boju) u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Rezultat je: hrskavi spolja i veoma meki iznutra. Slano pecivo - univerzalno! Ide uz sve - i za doručak, i za meze sa kavijarom, i za pivo, vino...

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: