Mamino slano pecivo

05/11/2017
"Ukusni porodični recepti se prenose sa majke na ćerku "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 058
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U kiselom mleku se rastvori soda da nadođe. Sipa se u sredinu brašna, prosejanog u pleh.

Dodaje se jaje, rastopljena svinjska mast, rendani kravlji sir, rendani kačkavalj, piskavica i so po ukusu.

Ako je sir slan, stavite manje soli, probajte kakav je ukus.

Sve se promeša kašikom i zamesi se srednje meko testo, koje se ne lepi. Podeli se na tri lopte. Svaka se razvuče u okruglu koru i seče na 16 trouglova.

Uvija se u male kiflice i poređa u širok pleh, obložen papirom za pečenje. Žumance se umuti sa 1 supenom kašikom ulja i 1 supenom kašikom vode, četkom se namaže slano pecivo i posipa semenkama.

Peče se u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju - kod mene je 20 minuta, pred kraj sam isključila ventilator.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar